Onze coaches

  • De trainingen staan onder leiding van een gediplomeerd team, een choreografe en een balletpedagoog. De meeste coaches zijn gekwalificeerd volgens de richtlijnen van de KNSB. De andere coaches bezitten minimaal het diploma van Jeugdschaatsleider (JSL)  of hebben tenminste de volledig vierde klas test behaald.
  • In overleg met het bestuur maakt de hoofdcoach de indeling van groepen.
  • De coaches zijn verantwoordelijk voor de lessen en alles wat daarbij hoort. Zij onderhouden dan ook het contact met de (ouders van) leden over schaatsinhoudelijke zaken. Bovendien zijn zij in principe voor de (ouders van) leden aanspreekbaar na afloop van de trainingen.
  • De coaches dragen leden voor om aan wedstrijden deel te nemen en zorgen daarbij voor een goede begeleiding.
  • De coaches zijn verantwoordelijk voor de goede gang van zaken op het ijs. Zij worden daarin bijgestaan door een bestuurslid of een formeel door het bestuur aangewezen afgevaardigde.

Hoofdcoaches

Valeri en Nathalie Kornienko zijn hoog gekwalificeerde en ervaren coaches met een KNSB ST4 trainerslicentie. Als team coachten zij al meer dan 20 jaar schaatsers van verschillende niveaus in Frankrijk, Australië en Zweden.

Valeri Kornienko

Als schaatser, gecoacht door T. Moskvina en A. Mishin, was Valeri lid van het nationale Russische team waar hij in 1986 een bronzen medaille behaalde op de Europese kampioenschappen. Hij was ook gouden- en zilveren medaillewinnaar van enkele Grand Prix wedstrijden zoals Skate Canada en Skate America. Valeri is in het bezit van een diploma lichamelijke opvoeding en een diploma tiener- en sportpsychologie van de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg, Rusland.

Nathalie Kornienko

Als schaatser is Nathalie Kornienko, gecoacht door M. Carpano en A. Calame, winnares geweest van het Franse nationale kampioenschap voor junioren en zilveren medaillewinnares voor seniorenschaatsen. Ze werd ook geselecteerd voor de internationale wedstrijden solo schaatsen. Zij heeft een Frans diploma lichamelijke opvoeding 1e graad en het staatsdiploma jeugd, volksopvoeding en sport.