Informatie over FSA schaatsverhuur

Goede kwaliteit schaatsen zijn zeer belangrijk wanneer je goed wil leren kunstrijden. De kosten voor deze schaatsen zijn vrij hoog. Daarom heeft FSA inmiddels een flink aantal huurschaatsen in eigen beheer, die u kunt huren. Mocht FSA de maat die u nodig heeft niet meer voorradig hebben, dan laten wij u dit weten.

Ophalen huurschaatsen

Op het inschrijfformulier kunt u schaatsen reserveren. U kunt de schaatsen op afspraak passen in de hal van de Jaap Edenbaan voor de proefles of eerste les.

Neem contact op met info@figureskatingamsterdam.com.

Kosten

Huurkosten voor het winterseizoen sept t/m maart bedragen € 65 + borg van € 75.

De borg wordt bij inlevering van de schaatsen aan het eind van het seizoen geretourneerd.

Het bedrag van € 140 kunt u overmaken op rekening van Kunstrijvereniging Figure Skating met rekeningnummer NL98INGB0002952779 o.v.v. voor en achternaam van het lid + schaatshuur en borg. Dit bedrag moet voor de eerste schaatsles op de rekening staan. Huurkosten voor het zomerseizoen van april t/m juni bedragen € 25.

Onderhoud

De schaatsen dienen goed onderhouden te worden. De stoffen hoesjes (zgn. bananen) zijn om de ijzers te beschermen in de tas. Hier mag je niet op lopen. Elke rijder is verplicht stoffen hoesjes en eigen kunststof beschermers te kopen, deze blijven eigendom van de rijder zelf. De beschermers horen om de schaatsen wanneer je er op loopt.

Pas bij het ijs gaan de beschermers van de ijzers en stap je het ijs op!

Het bestuur behoudt zich het recht voor om kosten in rekening te brengen en af te houden van de borg wanneer er beschadigingen zijn toegedaan aan de schaatsen/ijzers m.u.v. standaard gebruik c.q. slijtage.

De schaatsen worden voordat het seizoen begint door FSA geslepen. Wanneer extra slijpen gedurende het seizoen nodig is, komt dat voor eigen rekening.  De schaatsen dienen te worden geslepen in de club door de coaches. De kosten bedragen ongeveer  € 15 per keer. De FSA huurschaatsen mogen niet buiten de club om geslepen te worden.

Mocht u nog vragen hebben gebruik dan het contactformulier.