Veel gestelde vragen / FAQ

Staat uw vraag er niet bij, stel dan uw vraag middels het contact formulier.

 • Kan ik een gratis proefles krijgen?

  Ja, iedereen is van harte welkom om een gratis proefles te volgen op: - maandagen 20:10-21:10 (alleen volwassenen) – woensdagen 13.15 -14.15 uur (alleen voor jeugd) – zaterdagen 8.10-9.10 uur (iedereen). Wel graag van tevoren aanmelden via het proeflesformulier. De proeflessen worden gehouden op de Jaap Edenbaan. Op woensdag in de hal en op zaterdag op de kleine ijsbaan buiten.

 • Wat voor kleding kan ik het beste aantrekken als ik kom schaatsen?

  Het beste is om lekker zittende kleding aan te doen. Bijvoorbeeld een legging. Verder is het comfortabel om laagjes over elkaar heen aan te trekken. Liefst geen winterjas, want daar kan je je niet goed in bewegen. Handschoenen zijn verplicht.

 • Zijn de lessen niet te moeilijk/ te makkelijk voor mij?

  We hebben lessen op verschillende niveau's. Er is altijd een les die past bij jouw niveau. Of je nu een beginnende schaatser bent of dat je al vaker of zelfs heel vaak op de schaats hebt gestaan, we hebben voor iedereen er plek!

 • Kom ik in een groep te schaatsen met mensen van mijn eigen leeftijd?

  Ja, we delen iedereen in naar niveau en naar leeftijd. We zorgen ervoor dat mensen van dezelfde leeftijd met elkaar schaatsles hebben. Zo is er een aparte groep voor kinderen, jongeren (13-18 jaar) en volwassenen.

 • Ben ik niet te oud om te leren kunstschaatsen?

  Nee, je bent nooit te oud om te schaatsen. Het gaat erom of je het leuk vindt! Onze coaches helpen je.

 • Op welke dagen zijn de lessen?

  Het schaatsniveau en de leeftijd bepalen op welke dag(en) de lessen zijn. Check het rooster.

 • Hoe lang duurt het schaatsseizoen?

  Het schaatsseizoen duurt van begin september tot eind maart.

 • Kan ik schaatsen huren bij FSA?

  Ja, FSA heeft een aantal goede kunstschaatsen in de verhuur. Zie hier voor meer informatie en prijzen.

 • Wat kosten de lessen?

  De lesprijzen voor het hele seizoen staan in de inschrijfformulieren. De prijzen worden per maand berekend. Wil je de prijs vanaf een specifieke maand weten, dan kan je deze vraag mailen naar info@figureskatingamsterdam.com.

 • Krijg ik een toegangspas als ik lid word van FSA?

  Ja, standaard ontvang je een gratis toegangspas. Mocht je toegangspas stuk gaan of kwijtraken dan kost de vervangende pas € 6. Deze kun je zelf bestellen via https://www/jaapeden.nl/duplicaatpas.

 • Wat moet ik doen als mijn toegangspas niet werkt?

  Mocht je toegangspas niet werken, leg het probleem eerst voor aan de kassières van de Jaap Edenbaan. Kunnen zij je niet helpen stuur dan een mailtje met je naam en het toegangsnummer van de pas naar info@figureskatingamsterdam.com

 • Vallen lessen soms uit bijv. met nieuwjaarsdag en zijn er dan vervangende lessen?

  Er vallen in een schaatsseizoen altijd wat lessen uit. Dit staat in de Agenda. Verder worden de leden op de hoogte gehouden van de uitvaldagen via e-mail. In principe worden de lessen niet vervangen. Met de berekening van de contributieprijs houden we rekening met de uitvaldagen.

 • Als ik lessen mis, kan ik deze dan inhalen?

  Nee, helaas kan je dan geen lessen inhalen.

 • Wanneer kan ik meedoen aan wedstrijden?

  Jouw coach vertelt je wanneer je hier klaar voor bent.

 • FSA lidmaatschap en opzegging

  Om kunstschaatsles bij FSA te kunnen volgen, wordt je lid van onze vereniging. Uit de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage worden de algemene kosten, zoals KNSB lidmaatschap, verzekeringen,administratie en evenementen organisatie gedekt. De reguliere lidmaatschapsbijdrage is Euro 80. De Jeugdleden die recreatief schaatsen profiteren van een lagere bijdrage van Euro 40. Het verenigingsjaar duurt van 1 mei t/m 30 april. Het lidmaatschap geldt tot schriftelijke opzegging bij het Secretariaat, doch telkens voor minimaal een heel verenigingsjaar. Opzegging is alleen per einde van verenigingsjaar mogelijk en moet schriftelijk met inachtneming van 4 weken opzeggingstermijn gebeuren. Bij opzegging na 1 april blijft de lidmaatschapsbijdrage van € 80 (€40 Jeugd recreatief) voor het komende seizoen verschuldigd. Deze regeling is zo getroffen om de vereniging relatief vroeg duidelijkheid te geven over de hoeveelheid ijs die ze voor het komende seizoen moet/kan inkopen.