Beginners en recreanten

Passie en power

Kunstrijden is een combinatie van elegantie en kracht op het ijs. Het is een geliefde sport, met grote sterren op wereldniveau. Wist u dat kunstrijden wereldwijd de populairste schaatsdiscipline is? In Nederland stijgt de belangstelling voor kunstrijden weer. Dat merken we bij FSA ook en dat vinden we geweldig! Het kunstschaatsen is inmiddels zo populair, niet alleen onder kinderen, maar ook onder volwassenen. Onze lessen voor volwassenen zitten daardoor helaas op dit moment al helemaal vol. Alleen kinderen en tieners (t/m 17 jaar) kunnen zich op dit moment aanmelden voor een proefles.

Gratis proefles

Gezellige groepslessen

Kunstrijden is een individuele sport, die je bij FSA kan leren in groepslessen. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau. Dit verhoogt de toegankelijkheid, versnelt het resultaat en bevordert de sfeer en het plezier! De lessen vinden zowel binnen als buiten plaats (zie lesrooster). Talentherkenning, tussentijdse niveauwisseling en periodieke evaluatie maken vast deel uit van ons programma. Ter afsluiting van het seizoen kunnen er bij het diplomaschaatsen een of meerdere KNSB schaatsdiploma’s (A t/m F) behaald worden, en je kan deelnemen aan leuke evenementen, zoals de inmiddels zeer geliefde FSA show.

Groepsindeling recreanten

Jeugd (3 t/m 12 jaar)

Bij FSA staat het plezier tijdens het sporten voorop. Actieve kleuters (vanaf 3 jaar) en jongens en meisjes leren het kunstrijden min of meer spelenderwijs. Wist u dat sportende kinderen slimmer, gelukkiger en gezonder zijn? Kunstrijden is een bijzondere sport: zowel fysiek als mentaal uitdagend, een samenspel van techniek, atletisch vermogen, ruimtelijk inzicht en uitdrukkingskracht. Van jongs af aan wordt zo het cognitieve vermogen en het ‘spiergeheugen’ getraind. Alle jeugdgroepen trainen op dezelfde uren, maar worden ingedeeld naar leeftijd zoals op de basisschool: kleuters, onderbouw en bovenbouw.

All Rights Reserved 2017

Teens (13 t/m 17 jaar) en volwassenen (18 jaar en ouder)

Als tiener en volwassene kun je nog prima leren kunstrijden! Zowel dames als heren. Een aantal van onze FSA aspiranten presteert inmiddels zelfs op wedstrijdniveau, en veel oud-leerlingen keren als tieners of volwassenen naar ons terug omdat ze het kunstrijden zo missen, zo leuk is het. De aspiranten en volwassenen worden ingedeeld naar niveau.

IMG_4942